Hoofdband

Met deze hoofdband heb ik lekkere warme oren in de herfst en winter. Het is een goed oplossing voor als het nog te warm is voor een muts maar je oren in de ochtend tijdens het fietsen wel koud worden. Mijn zusje en andere familieleden vinden het ontwerp zo leuk dat ik maar blijf haken.

Patroon, haaknaald nummer 3.5:

  1. Meet de omtrek van je hoofd (met de oren).
  2. Haak een ketting van losse met drie keer de omtrek van je hoofd. Stel je hoofd is 50 cm, dan maak je een ketting van 150 cm. Hiermee voorkom je dat de hoofdband straks te strak zit, maar ook niet te los gaat zitten. Hij rekt namelijk nog uit.
  3. Haak halve stokjes in de ketting waarbij je elke keer een steek overslaat.
  4. Ga hiermee door totdat je de hoofdband breed genoeg vind. Let op: je maakt de band aan het einde aan elkaar waardoor hij dus twee keer de breedte is die je nu hebt.
  5. Sla de band om je hoofd waarbij het midden aan de achterkant is. Sla hem aan de voorkant om elkaar heen en haal hem voorzichtig van je hoofd.
  6. Naai met een naald de hoofdband aan elkaar.

Ik heb de hoofdbanden met merinos wol gemaakt wat heerlijk zacht en warm is. In het begin zal de hoofdband wat strak zitten, maar hij rekt vanzelf uit. Maak hem dus niet te groot want dan past hij later niet meer.

Plaats een reactie